Single Blog

Ben jij een optimist?

Ken jij het gevoel dat het geluk aan je voeten ligt? Het gevoel dat er niets kan misgaan? Zit je net in een periode dat alles geweldig loopt? Maar waarschijnlijk heb je ook dagen gehad dat alles mislukte en alles verkeerd ging.

Vreemd toch dat dit zo’n groot verschil kan zijn terwijl jij gewoon één en dezelfde persoon bent?

Waarom levert iemand de ene dag een geweldige prestatie en mislukt alles een dag later? Het antwoord ligt in je houding, of beter gezegd, je denkwijze (mindset)

Belangrijke persoonlijkheden hebben telkens weer verteld dat wilskracht, optimisme en besluitvaardigheid de basis zijn voor succes, op welk vlak dan ook!

Waarschijnlijk ken jij niemand die de kunst van het denken als studie heeft gekozen. Dit wordt namelijk gewoonlijk ook niet op school onderwezen. Het trainen van je mindset is een lang proces dat geleerd moet worden en veel oefening vereist. Het effect van gedachten is wetenschappelijk vast te stellen. Kijk bijvoorbeeld naar EEG waarbij ze hersenstromen meten waarbij spieren reageren op verschillende manieren van denken.

Mentale training is in de sport ook erg belangrijk, kijk bijvoorbeeld naar een team dat Europees of Wereldkampioen wordt. Voorafgaand aan zo’n wedstrijd kan een goede mentale training het team vleugels geven en zorgen dat ze uitermate goed presteren. It’s all about the mindset!

Als je optimistisch denkt, creëer je voor jezelf een positieve toekomst, en heb je automatisch succes. Maar niet altijd zal altijd lopen zoals je graag zou willen.

Hou op met klagen en andere mensen verantwoordelijk te houden voor je eigen ongeluk. Niemand kan jouw leven bepalen als je dat niet toelaat! Geef deze gewoonte op om andere mensen verantwoordelijk te houden, je hebt het echt zelf in eigen handen! Je hebt niet in de hand met welke talenten je op aarde bent gekomen maar je bepaalt wel zelf wat je met die eigenschappen doet. Vanaf nu gebruik je geen zinnen meer zoals: “Als ik…”, “Als mijn ouders…”, “Als mijn baas…”, “Als enz…”. Deze instelling heeft je tot nu toe waarschijnlijk geen geweldig leven opgeleverd! Maar hier dus vandaag nog een einde aan!

Neem je eigen verantwoordelijkheid, lach, leef, geniet,groei, en bereik al je doelen!

Comments (0)

© Copyright 2019 - Bos Business Coaching
WhatsApp chat